Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک محقق با انجام پروژه‌ای آزمایشی در کشور تانزانیا در حال تربیت موش‌ها برای کمک به عملیات امداد و نجات در شرایط حوادث طبیعی مانند زمین‌لرزه از طریق ارتباط برقرار کردن با آسیب‌دیدگان در زیر آوار است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه خبری «گودنیوزنت‌وُرک» (goodnewsnetwork.org)، دکتر «دانا کین» محقق ۳۳ ساله از دانشگاه گلاسکو در یک پروژه نوآورانه در حال تربیت موش‌ها برای فرستادن آنها با کوله‌پشتی‌های کوچک به زیر ویرانه‌های زمین‌لرزه و برقراری ارتباط با بازماندگان گرفتار در زیر آوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تاکنون در این پروژه هفت موش تربیت شده‌اند و در حال حاضر این موش‌ها در مرحله‌ آزمایشی کوله‌پشتی‌های حاوی میکروفن را به زیر مخروبه‌های ساختگی حمل می‌کنند.

 

                                  Playback Rates   0.5x1x1.25x1.5x2x             Rewind 10 Seconds Next Up           Live 00:00 00:00 04:02   Chromecast Closed Captions Settings Fullscreen  

 

کوله‌پشتی‌های تخصصی حاوی میکروفون و ابزار ویدئویی و ردیاب‌های موقعیت مکانی به این منظور ساخته می‌شود تا به امدادگران امکان بدهد در شرایط زمین‌لرزه واقعی با افراد گرفتار شده در زیر آوار ارتباط برقرار کنند. 

دانا، در همین ارتباط به مدت یک سال در منطقه «موروگورو» در کشور تانزانیا مستقر بوده و با سازمان غیرانتفاعی APOPO در پروژه‌ای موسوم به «موش‌های قهرمان» همکاری کرده است. این جوندگان تربیت شده پس از این که به کشور زلزله‌خیز ترکیه اعزام می شوند، این فرصت را دارند تا با یک گروه امداد و نجات کار میدانی انجام دهند.

 

 

در مجموع ۱۷۰ موش در حال آموزش دیدن برای شرکت در پروژه‌هایی از جمله میدان مین هستند و امید می‌رود که آنها بتوانند تب مالت (بروسلوز) – بیماری عفونی تاثیرگذار بر احشام – را شناسایی و دریابی کنند.

این موش‌ها چنان زیرک هستند که هرگز موجب انفجار یک مین زمینی نشده‌اند و چابکی آنها نیز موجب کارآیی در مناطق بروز فاجعه می‌شود.

 

همچنین این موش‌ها طوری تربیت می‌شوند که پس از شنیدن صدای بوق به پایگاه خود باز می گردند. تاکنون از سگ‌های ردیاب و تربیت شده برای شرکت در عملیات تجسس امدادی استفاده شده است اما موش‌ها به علت اندازه کوچکتر و انعطاف‌پذیری خود مزیت‌های دیگری برای کمک به این عملیات دارند. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: زمین لرزه ، زلزله

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: زمین لرزه زلزله زمین لرزه موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت

غلامرضا شفیق در گفت‌وگو با مهر با اشاره به وقوع زلزله ۴.۲ ریشتری در حوالی تیتکانو در شهرستان فاروج اظهار کرد: خوشنبختانه این زمین لرزه هیچ‌گونه خسارتی در پی نداشت.

وی در ادامه افزود: بلافاصله سه تیم ارزیابی به محل وقوع زلزله اعزام شدند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی بیان کرد: باتوجه به ارزیابی تیم های کارشناسی این زمین لرزه تنها باعث گچ ریزی جزئی چند روستا شده است.

کد خبر 6095860

دیگر خبرها

  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • ساخت خانه برای اقشار کم درامد
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله ۴.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند